Nest brengt slimme thermostaat en rookmelder naar Nederland

Nest brengt slimme thermostaat en rookmelder naar Nederland

Nest, de fabrikant van slimme huishoudelijke apparaten die begin dit jaar werd overgenomen door Google, breidt uit naar Nederland.

Nest brengt slimme thermostaat en rookmelder naar Nederland
Foto: Getty Images

Dat betekent concreet dat de Nest-thermostaat en -rookmelder eind september verkrijgbaar zullen zijn. Prijzen zullen later deze maand bekend worden gemaakt.

De producten zullen worden verkocht in samenwerking met Essent, in winkels en via installateurs. Essent zal de thermostaat bijvoorbeeld in combinatie met een energiepakket aan klanten aanbieden.

De slimme thermostaat kan via een app worden bediend en leert het patroon van de gebruiker kennen. Daardoor weet Nest wanneer het huis verwarmd moet worden en wanneer niet. Volgens het bedrijf kunnen Nederlanders zo besparen op hun energierekening. In Nederland is 65 procent van de energierekening afkomstig van verwarming.

Rookmelder

De slimme rookmelder Nest Protect houdt rook en koolstofmonoxide in de gaten en kan bijvoorbeeld standaard de ketel uitschakelen waar koolstofmonoxide vaak vandaan komt. Daarnaast kan de rookmelder gebruikers via spraakberichten en pushmeldingen waarschuwen.

Ook controleert de rookmelder zichzelf elke dag en geeft hij aan wanneer de batterij leeg is voor mensen gaan slapen. Dat moet een alarm midden in de nacht voorkomen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook Iconfacebook like buttonBezoek onze LinkedIn pagina